top of page

Podoposturologia

La Podoposturologia estudia la relació del correcte suport dels peus i les adaptacions posturals que es desencadenen en el cos. Profunditza en l'estudi de les alteracions del raquis, distribució del nostre centre de gravetat i la interrelació amb la resta de captors posturals i cadenes musculars.

En la planta del peu i en els tendons existeixen nombrosos receptors sensitius connectats amb la resta de cos a través del sistema nerviós. A través dels receptors del tacte, pressió i estirament s'envia informació sobre la nostra posició amb relació al terra i el nostre entorn. Tots aquests receptors podals són els responsables d'enviar al sistema nerviós central, i a través d'ell a les cadenes musculars la informació de distribució del nostre centre de gravetat, la distribució de les càrregues, de com s'ha d'adaptar el nostre raquis i si el nostre cos ha d'estar més 'anterioritzat' o 'posterioritzat'. Una disfunció d'aquests captors provocarà basculacions i torsions de la pelvis, etc. com compensacions sistematitzades globals.

Captura de pantalla 2022-01-10 a las 10.50.32.png

“El cos humà és un sistema oscil·latori, igual que respirem amb una freqüència o batega el nostre cor, el nostre cos oscil·la per a optimitzar la postura i adaptar-se a l'entorn”

 

Un podòleg format en podoposturologia estudia, valora i és capaç d'entendre la postura com un sistema complex, global i integrat en el cos humà. No només valora les alteracions pròpies del captor podal, sinó totes les interrelacions dels diferents captors posturals, que poden ser possibles responsables de certes alteracions de l'aparell locomotor, de l'equilibri i del sistema propioceptiu.

Per tant un té la competència i coneixement necessari per saber quan ha de tractar a través del captor podal mitjançant plantilles posturals o amb plantilles clàssiques (biomecàniques) o inclús mixtes. També pot testar i discriminar si és necessari actuar primer sobre l'entrada plantar o derivar a un altre professional, dins del marc de la posturologia, que treballi una altra

porta d'entrada que sigui més prioritària que el peu, com sistema visual amb un optometrista, captor oclusal amb un odontoposturóleg, cadenes musculars amb un fisioterapeuta, etc.

Captura de pantalla 2022-01-10 a las 10.55.10.png

Demana una primera vista de Posturologia

bottom of page