top of page

L'endodòncia ( tractament de conductes, desvitalizació d'una dent), és un tractament molt comú en la clínica dental. Bàsicament consisteix a extirpar el teixit pulpar ( comunmente anomenat"el nervi") de l'interior de la dent quan aquest teixit es troba malalt de manera irreversible.

Endodòncia


La Dra. Inés Salló és la nostra especialista en odontologia integrativa i endodòncia, formada per la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i en formació contínua de la seva especialitat. La seva prioritat és salvar les teves dents, amb les novetats en tecnologia i materials, l'odontologia conservadora avança cap a mantenir el nervi de la dent viva, però quan això no és possible es realitza una endodòncia.

Aquest procediment permet que la peça dental pugui mantenir-se en boca, sense símptomes ni signes de patologia i en estat funcional durant molt de temps. Si no es realitza aquest tractament quan la polpa presenta una lesió irrecuperable, la dent s'infecta i acaba sent necessari extreure-la.
L'endodòncia és molt bona opció per a conservar les peces com a alternativa a perdre-les i haver d'adoptar solucions de rehabilitació més complexes i costoses.

El dolor és el símptoma més comú per a detectar la necessitat d'una endodòncia (tot i que es pot donar el cas que cursi de forma silenciada), les causes poden ser vàries:

  • Càries irreversible: Una càries que no ha estat tractada en una etapa primerenca i els bacteris han arribat a afectar el nervi causant una infecció, inflamació i dolor

  • Traumatismes o fractures en les dents que produeixen l'exposició del nervi de la dent

  • Una lesió periodontal ​

_DSC5376w.jpg
Llimesw.jpg
_DSC5348w.jpg

Sempre intentem, des de l'enfocament integratiu i de la preservació dels sistemes de biorregulació de l'organisme, no haver de realitzar endodòncies, però inevitablement ens trobaem amb casos en què cal fer un tractament de conductes.

Llavors , des de la prevenció holística es poden adoptar mesures com la teràpia neural o la prescripció de suplements antioxidants per a minimitzar l'impacte interferent. En la majoria de persones, amb els seus sistemes de regulació preservats, es produeixen els mecanismes adaptatius necessaris perquè aquests tractaments es tolerin perfectament.

En casos de malaltia crònica o problemes de salut persistents deguts a fallades en la biorregulación, s'ha de valorar individualment cada tractament.

La polpa dental o el nervi de la dent és un teixit format per vasos sanguinis i nervis, que estan connectats al flux sanguini, per la qual cosa una infecció en una dent és un problema seriós, no solament per les molèsties que pugui causar, si no també perquè és capaç de crear infeccions severes a prop o lluny de la dent afectada, anant pel corrent sanguini i arribant a òrgans i teixits.

root-canal.jpg
bottom of page