top of page

L'endodòncia ( tractament de conductes, desvitalizació d'una dent), és un tractament molt comú en la clínica dental. Bàsicament consisteix a extirpar el teixit pulpar ( comunmente anomenat"el nervi") de l'interior de la dent quan aquest teixit es troba malalt de manera irreversible.

Endodòncia


La Dra. Inés Salló és la nostra especialista en odontologia integrativa i endodòncia, formada per la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i en formació contínua de la seva especialitat. La seva prioritat és salvar les teves dents, amb les novetats en tecnologia i materials, l'odontologia conservadora avança cap a mantenir el nervi de la dent viva, però quan això no és possible es realitza una endodòncia.

Aquest procediment permet que la peça dental pugui mantenir-se en boca, sense símptomes ni signes de patologia i en estat funcional durant molt de temps. Si no es realitza aquest tractament quan la polpa presenta una lesió irrecuperable, la dent s'infecta i acaba sent necessari extreure-la.
L'endodòncia és molt bona opció per a conservar les peces com a alternativa a perdre-les i haver d'adoptar solucions de rehabilitació més complexes i costoses.

El dolor és el símptoma més comú per a detectar la necessitat d'una endodòncia (tot i que es pot donar el cas que cursi de forma silenciada), les causes poden ser vàries:

 • Càries irreversible: Una càries que no ha estat tractada en una etapa primerenca i els bacteris han arribat a afectar el nervi causant una infecció, inflamació i dolor

 • Traumatismes o fractures en les dents que produeixen l'exposició del nervi de la dent

 • Una lesió periodontal ​

_DSC5376w.jpg
Llimesw.jpg
_DSC5348w.jpg

Sempre intentem, des de l'enfocament integratiu i de la preservació dels sistemes de biorregulació de l'organisme, no haver de realitzar endodòncies, però inevitablement ens trobaem amb casos en què cal fer un tractament de conductes.

Llavors , des de la prevenció holística es poden adoptar mesures com la teràpia neural o la prescripció de suplements antioxidants per a minimitzar l'impacte interferent. En la majoria de persones, amb els seus sistemes de regulació preservats, es produeixen els mecanismes adaptatius necessaris perquè aquests tractaments es tolerin perfectament.

En casos de malaltia crònica o problemes de salut persistents deguts a fallades en la biorregulación, s'ha de valorar individualment cada tractament.

La polpa dental o el nervi de la dent és un teixit format per vasos sanguinis i nervis, que estan connectats al flux sanguini, per la qual cosa una infecció en una dent és un problema seriós, no solament per les molèsties que pugui causar, si no també perquè és capaç de crear infeccions severes a prop o lluny de la dent afectada, anant pel corrent sanguini i arribant a òrgans i teixits.

root-canal.jpg
 • Perquè no treballem amb mútues?
  A Karpura volem oferir-te el millor tractament per la teva salut dental Les mutues dentals i assegurances ens obliguen a treballar per sota del preu habitual. Això obliga a les clíniques a realitzar els tractaments amb menys calma i reduir la qualitat del materials. Aquesta no és la filosofia de Karpura i evidentment no utilitzarem materials barats o amb tòxics per abaratir els tractaments.
 • Podem continuar un tractament ?
  Per continuar amb nosaltres un tractament hauries de demanar hora per fer una valoració general del teu estat. Un cop valorat se t'oferiran les diferents possibilitats per continuar al tractament.
 • Les primeres visites són gratuites?
  Les primeres visites a Karpura no són gratuites. Nosaltres creiem que la salut en general, està molt lligada al estat emocional i dental. Per això relaitzem una primera visita on parlem de la teva història de vida per poder analitzar les causes que han originat els problemes i poder posar-hi solució. Les primeres vistes en Ortodoncia són gratuites. Exceptuant les visites per una segona opinió.
 • Perquè Karpura Odontologia holística?
  Karpura és una altra odontologia. Una visió on lliguem desde la posturologia, la medicina, i altres disiciplines la salut dental. On intentem que el pacient es senti escoltat i pugui millorar la seva salut aprenen les causes dels seus problemes.
bottom of page