top of page

Odontopediatria

IMG_0535.jpeg

A Karpura tenim una visió holísitica de la Odontopediatria, tenim  en compte  l'alimentació, les emocions, els problemes de mossegada i posturals perquè els més petits de la casa creixin amb una boca sana i una salut excepcional.

La prevenció és primordial, però també respectar la sensibilitat de cada nen. Intentem sempre trobar solucions alternatives als problemes dels més menuts i si no es pot, acompanyar-los perquè no sigui traumàtic.

DENTISTA INFANTIL
La Dra. Núria Pinyot és la nostra especialista en els tractaments dentals per a nadons i nens, el seu caràcter i formació especialitzada fa que als petits els encanti venir al dentista. És important crear un vincle amb els infants per poder realitzar els tractaments amb tendresa i tranquil·litat.

La primera visita al dentista infantil seria quan la mare està embarassada, ja que és en aquest període on es formen les futures dents del nadó: una bona dieta i uns bons hàbits dentals garantiran més la salut del nadó. Posteriorment es recomana una visita al primer any de vida i visites periòdiques de control per quan surten les primeres dents, prevenir càries, informar sobre hàbits i controlar la nutrició dels petits.

A Karpura no som partidaris de la immobilització del nen ni de forçar-lo de cap manera. La confiança, la paciència i la comunicació són els punts essencials per poder conduir al nen cap al seu tractament. Així i tot, l'opció de sedació existeix i l'oferim per a poder tractar els casos més complicats.

XEWU3513.jpeg

CARIES INFANTILS

Les dents de llet són molt importants pel desenvolupament dels nostres nadons. Aquestes es desenvolupen dins la panxa de la mare quan el nadó s'està gestant i seran les guies per un correcte desenvolupament de la parla, la musculatura facial, articulacions i posteriorment les dents definitives.
Actualment, els hàbits alimentaris de les mares han estat infravalorats a l'hora d'avaluar les possibles conseqüències en l'evolució del fetus. És important que els nutrients que arriben sigui de qualitat i en la quantitat necessària. L'aportació de nutrients com el calci, vitamina D, fòsfor, magnesi, en la mare afavorirà la bona mineralització de les dents del fetus.
Un cop arriba al món hem de seguir controlant la seva alimentació i la de la mare amb cura i amor.
No s'hi val mal nodrir-se. Faci pit o biberó és molt important estar a sobre de la correcta nutrició dels petits.
De càries infantils cada cop se'n veuen més i més aviat, hem de considerar que mantenir una bona higiene, evitar els sucres i una bona alimentació ajudarà i molt.


Per detectar possibles desmineralitzacions podeu fixar-vos en el to del blanc de les dents dels petits. Si veieu que canvia cap a un to més clar i opac, demaneu una visita per valorar-ho.
Al cap d'un temps aquesta desmineralització augmenta fins a arribar a tons marrons i aparició dels forats habituals que tots coneixem.
No espereu a venir si estan així les dents, ja que un cop les bateries arriben a la polpa, el teixit s'infecta, fa mal i es comença a morir la dent.

 

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1383.jpg

ORTODONCIA ALS NENS?
Alternatives!

Per tenir una bona salut general cal tenir una bona oclusió dental. Les visites periòdiques i a poca edat a l'Odontopediatra ajudaran a corregir a temps moltes de les complicacions que fan que de gran s'hagi d'optar per la via de l'Ortodòncia.
Actualment, hi ha diferents filosofies de com s'ha de tractar el mal posicionament de les dents. Des de la corrent més convencional fins a la Dentosofia.
I diferents tècniques com pot ser el Myobrace, les pistes, disjuntors, brackets, etc.
Cada nen és un món i l'evolució i el tipus de tractament dependrà molt de la seva salut emocional i la voluntat de canvi. Cada tècnica té els seus pros i contras que s'han de valorar.

Hi han certs aspectes a valorar que poden influir en la seva necessitat, com poden ser
-La succió del polze durant molt de temps
-L'ús prolongat de biberó i/o xumet
-Que tingui les dents apinyades o que veiem que no encaixen bé
-Mandíbules o dents desproporcionades
- Que es mosseguin sovint les galtes

 

Veniu amb els més petits de casa.

Demana una visita amb la Dra. Núria Pinyot i surt de dubtes. Mirarem la teva filla/fill amb molt d' amor i avaluarem l'estat de la seva salut. La prevenció en infants és molt important per estalviar-nos possibles complicacions en el futur.

 • Perquè no treballem amb mútues?
  A Karpura volem oferir-te el millor tractament per la teva salut dental Les mutues dentals i assegurances ens obliguen a treballar per sota del preu habitual. Això obliga a les clíniques a realitzar els tractaments amb menys calma i reduir la qualitat del materials. Aquesta no és la filosofia de Karpura i evidentment no utilitzarem materials barats o amb tòxics per abaratir els tractaments.
 • Podem continuar un tractament ?
  Per continuar amb nosaltres un tractament hauries de demanar hora per fer una valoració general del teu estat. Un cop valorat se t'oferiran les diferents possibilitats per continuar al tractament.
 • Les primeres visites són gratuites?
  Les primeres visites a Karpura no són gratuites. Nosaltres creiem que la salut en general, està molt lligada al estat emocional i dental. Per això relaitzem una primera visita on parlem de la teva història de vida per poder analitzar les causes que han originat els problemes i poder posar-hi solució. Les primeres vistes en Ortodoncia són gratuites. Exceptuant les visites per una segona opinió.
 • Perquè Karpura Odontologia holística?
  Karpura és una altra odontologia. Una visió on lliguem desde la posturologia, la medicina, i altres disiciplines la salut dental. On intentem que el pacient es senti escoltat i pugui millorar la seva salut aprenen les causes dels seus problemes.
bottom of page