top of page

Neuro Postural Bite

Captura de pantalla 2022-01-20 a las 7.56.42.png

Neuro Postural Bite (NPB) és una fèrula de neuroestimulació, estabilització i reposicionament postural.

Les seves funcions són la estabilització de la postura i l’oculsió mitjançant diferents procesos de neuro adaptació.

_DSC4104w.jpg
IMG_0348.jpg

El cos humà es manté dret gràcies a l'equilibri existent entre totes les estructures que el componen. Una alteració a qualsevol nivell té una influència directa amb la resta de l'organisme.

La mandíbula s'articula amb el crani mitjançant l'articulació temporomandibular (ATM). Aquesta és una articulació guia i no pot estar desequilibrada. Una alteració en la posició de la mandíbula influencia la posición corporal i a l'equilibri.

L'ATM és l'articulació més forta del cos i exerceix molta força quan s'encaixen les peces dentals en tancar la boca. Perquè el mecanisme funcioni bé hi ha d'haver un equilibri perfecte d'encaix i simetria.

Quan es trenca aquest equilibri a causa d'extraccions dentals, falta de dents, estrès, malposicions dentàries, desgast del còndil o menisc de l'ATM comencen les disfuncions de l'articulació i poden portar dolor i patologies a la columna vertebral i a altres zones del cos.

Això genera una reacció en cadena al nostre cos. Provocant diferents símptomes com ara: mal de cap, dolor cervical, dolor a la cara, pèrdua de força als braços, dolor a les espatlles, lumbàlgia, ciàtiques, acúfens, lesions esportives recurrents, pèrdua de rendiment, símptomes als ulls i fins i tot vertigen.

Referents


La mandíbula s'articula amb el crani mitjançant l'articulació temporomaSegons el Dr. Jean Pierre Meersseman, fundador i exdirector del MilanLab afirma que:

"Entre el 30% i 40% dels problemes d'esquena són causats o agreujats per la maloclusió. Qualsevol alteració de l'arcada dental o l'encaix maxil·lar pot provocar o accentuar un mal d'esquena.
Fins i tot, pot ser diagnosticat com un dolor psicològic o idiopàtic -d'origen desconegut-, perquè molts professionals sanitaris no tenen en compte el mecanisme cranial ni el de la mandíbula
".

Els últims estudis han demostrat que el 90% dels mals d'esquena són d'origen funcional. És a dir, un mal funcionament d'integració neuronal de la nostra postura, el nostre sistema vestibular (equilibri), el nostre sistema propioceptiu (posició a l'espai) i la nostra columna vertebral. Per això realitzem una examinació neurològica funcional i integrativa entre la quiropràctica i l'odontoposturologia.

Si la causa primària d'un desequilibri postural ve de la mandíbula, fa que es contreguin els músculs mastegadors de manera desequilibrada, generant un mal funcionament de tota la cadena muscular mandibular, seguit de la cervical i fins a la resta del cos. De manera que la columna vertebral ha de corregir el desequilibri alterant la postura generant lesions secundàries.ndibular (ATM). Aquesta és una articulació guia i no pot estar desequilibrada. Una alteració en la posició de la mandíbula influencia la posición corporal i a l'equilibri.
 

Captura de pantalla 2021-11-16 a las 11.29.03.png

 

TRACTAMENT

Per poder examinar i valorar cada  cas és necessari tenir un coneixement especialitzat de l'anatomia, de la neurologia funcional i dels sistemes posturals. Per això treballem conjuntament amb SALUT 360 Quiropràctics.

Els desequilibris, trastorns de columna, dolors i la reactivitat neuromuscular alterada originats per una patologia en l'articulació temporomandibular (ATM), necessiten un tractament específic i adequat a cada pacient.

 

Amb el tractament  Neuro Postural Bite  equilibrem el sistema d'integració central, el sistema vestibular i normalitzem la resposta de la musculatura postural.

 

En conseqüència frena la degeneració del còndil mandibular permetent la formació d'un fibrocartílag protector. La posició exacta es determina amb un protocol elaborat al MilanLab pel Dr. JP Meersseman i la Dra. Francesca Luraghi, aplicat exclusivament els nostres centres. El protocol exigeix una seqüència de paràmetres mesurables com una electromiografia, anàlisi postural i  valoració neurològica pertinent a cada pacient.
La teràpia neurooclusal amb NPB ens permet reprogramar l'articulació i reparar els danys secundaris al complex postural i de la columna vertebral.

bottom of page