TRACTAMENTS

Teràpia neural

TERÀPIA NEURAL

Al llarg de la vida, un va tenint diferents experiències. Algunes d'elles es viuen com successos que produeixen plaer i altres com impactes que provoquen patiment. El cos humà disposa d'una xarxa d'informació que arriba a totes les cèl·lules del nostre cos, que és el sistema nerviós. Gràcies a ell, es troben integrats i connectats tots els teixits, òrgans i sistemes que tenim. Quan passa alguna cosa en qualsevol part del cos, tota la resta se'n adona, gràcies al sistema nerviós. Podríem comparar al cablejat elèctric d'un edifici. Si hi ha un curtcircuit en qualsevol part de la xarxa elèctrica, es produeix una apagada general. Canviant les llums de cadascuna de les habitacions, per exemple, no aconseguirem que retorni la llum. Això només serà possible quan identifiquem on és el curtcircuit i el reparem. De la mateixa manera, qualsevol irritació que afecta una part del nostre sistema nerviós està afectant la totalitat, podent aparèixer trastorns o símptomes en altres parts del cos que estan més predisposades a emmalaltir.

Llegir més

Teràpia neural significa tractament mitjançant el sistema nerviós, especialment el sistema nerviós vegetatiu o autònom, que és el sistema encarregat de mantenir l'equilibri d’absolutament totes les funcions vitals de l'organisme.

Hi ha irritacions de tot tipus al llarg de la vida. Irritacions poden ser tant lesions físiques (intervencions quirúrgiques, malalties patides en la infància o en l'edat adulta, cicatrius, infeccions, fractures, cops), com impactes emocionals, crisi d'ansietat o situacions d'estrès. Aquestes irritacions van quedant guardades en la "memòria" del sistema nerviós. També la boca acumula irritacions que repercuteixen en tot l'organisme. L'impacte de les patologies dentals i de determinats materials i tractaments de les dents en la totalitat del sistema mitjançant la xarxa nerviosa és importantíssim, sent l'objecte d'estudi de l'odontologia neurofocal, íntimament lligada a la teràpia neural.

Durant les primeres etapes de la vida, aquest sistema regulador té molt "marge", i pot adaptar trobant nous circuits de regulació quan algun es bloqueja. Però a mesura que anem sumant irritacions arriba un moment en què aquesta capacitat d'adaptació es troba sobrepassada, i el sistema ja no pot respondre davant una nova agressió, produint-se la manifestació d'un símptoma o una malaltia.

La teràpia neural busca neutralitzar aquestes irritacions aplicant un anestèsic local (generalment procaïna) en baixes concentracions en els llocs on el sistema nerviós vegetatiu ha patit agressió o lesió. Eliminant aquests bloquejos es reprèn l'intercanvi d'informació i es reactiven els mecanismes de regulació de la xarxa nerviosa, de manera que és el mateix organisme el que desenvolupa les seves pròpies reaccions auto curatives i aconsegueix un nou ordre a través de la seva pròpia força vital. Per això la teràpia neural entra dins de les teràpies naturals i de la medicina biològica, en què es considera que la veritable resolució del procés part de la mateixa persona, quan se li dóna l'estímul adequat per reorganitzar-se.

Demana hora