TRACTAMENTS

Medicina holística integral

MEDICINA HOLÍSTICA INTEGRAL

La medicina integral s’orienta al restabliment de la salut i ressalta la importància de la relació entre el metge i el pacient com un aspecte fonamental.

S’enfoca cap als mètodes menys invasius, menys tòxics i menys costosos per facilitar tornar a l’estat natural de salut de l'organisme. Integra tant les disciplines mèdiques convencionals com les complementàries. La utilització de drogues de síntesi (medicaments) i de la cirurgia ha estat considerat fins fa poc com “la medicina”. Avui, aquest sistema s’anomena medicina al·lopàtica o medicina convencional. És la que trobem habitualment a la majoria d’hospitals i clíniques. És molt bona en algunes situacions, per exemple en les situacions d’emergència, les malalties infeccioses que comprometen la vida i les malalties que requereixen una intervenció quirúrgica, entre d’altres.

Llegir més

La “medicina alternativa” és un terme poc definit que inclou centenars de noves i antigues pràctiques (exemples: homeopatia, acupuntura, reflexologia i moltes altres). En general són més a prop del fet natural, menys costoses i menys invasives. Algunes tenen reconeixement oficial i altres no. La “medicina complementària” és una pràctica de medicina alternativa que s’utilitza junt amb la medicina convencional. La medicina integrativa recull les millors i més adients teràpies de medicina complementària i alternativa i també allò que sigui imprescindible i útil dels sistemes convencionals, agafant el que es necessita de cadascun d’ells per cada persona en particular.

S’enfoca cap a la medicina curativa (busca la causa i no merament el tractament del símptoma), i per tant té en compte tota la persona (cos, ment, esperit i comunitat), incloent-hi tots els aspectes de l’estil de vida.

Examina tots els factors que influeixen en la salut, el benestar i la malaltia. No rebutja la medicina convencional ni accepta acríticament qualsevol teràpia alternativa, situant-se en un punt d'equilibri individualitzat per cada persona.

Demana hora